Compostering

Tijdens de aanleg, het beheer en onderhoud van particulier en openbaar groen, bos- en natuurterreinen, watergangen en infrastructuur komt groenafval vrij als plantsoenafval, bermmaaisel, slootmaaisel, snoei- en dunningshout, heideplagsel. Het verwerken van deze organische reststromen tot zeer hoogwaardige eindproducten op een milieuvriendelijke manier is de specialiteit van Vagroen Compostering.

Groencompost is een uitstekende bodemverbeteraar. Door het gebruik van compost worden ook plantenvoedingsstoffen aan de bodem toegevoegd. Het groencompost wordt gebruikt in zowel de professionele land- en tuinbouw als in het onderhoud van sier- en moestuinen.

Vagroen heeft eigen groencomposteerlocaties: locatie ‘Stainkoeln’ te Groningen en ‘Top Gaarkeuken’ te Oldekerk. Op de locatie ‘OGAR’ te Oude Pekela wordt tevens GFT-afval verwerkt tot compost. Daarnaast heeft Vagroen door het hele land zogenaamde biomassarotondes, hiervoor wordt veelal gebruik gemaakt van locaties van partners. Hierdoor kunnen wij door heel Nederland groenafval en organische reststromen innemen en verwerken.